Японія висловила протест через плани РФ перекинути дрони на спірні території

Японія висловила протест через плани РФ перекинути дрони на спірні території

Укрінформ
МЗС Японії висловило протест Росії після появи в ЗМІ інформації про плани Москви розмістити безпілотні літальні апарати нового типу для спостереження на островах, які в Японії називають Північними територіями.

Про це повідомляє NHK.

"Японія заявила протест Росії після появи в ЗМІ інформації про плани Москви розмістити безпілотні літальні апарати нового типу для спостереження на островах, які в Японії називають Північними територіями", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в понеділок російські ЗМІ повідомили, що Міністерство оборони Росії вирішило розгорнути безпілотні літальні апарати "Орлан-10" в кулеметно-артилерійській дивізії, дислокованій на двох з чотирьох контрольованих Росією островів.

Міністр закордонних справ Японії Таро Коно у вівторок повідомив раднику посольства Росії в Токіо, що подібні дії є неприпустимими.

Читайте також: В Японії виявили уламки зниклого винищувача

Міністр закордонних справ Японії Таро Коно наголосив на важливості регулювання проблеми чотирьох островів для обох країн і укладення мирного договору. Він пообіцяв продовжити переговори з Росією.

Як відомо, Росія контролює чотири острови, права на які пред'являє Японія. Японський уряд дотримується позиції, згідно з якою острови є невід'ємною частиною території країни. Він заявляє, що острови були незаконно окуповані після Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-