Сеул пропонує провести новий саміт лідерів Південної Кореї і КНДР

Сеул пропонує провести новий саміт лідерів Південної Кореї і КНДР

Укрінформ
Саміт лідерів Південної Кореї Мун Чже Іна і КНДР Кім Чен Ина може відбутися наприкінці квітня.

Про це повідомляє The Chosun Ilbo з посиланням на джерела.

"В Синьому домі наполягають на міжкорейському саміті 27 квітня, в день першої річниці з моменту першої зустрічі (Муна - ред.) з північнокорейським лідером Кімом Чен Ином", - йдеться у повідомленні.

Також Мун Чже Ін під час дводенного візиту до США, який починається у середу, 10 квітня, може запропонувати президенту США Дональду Трампу провести нову зустріч із Кім Чен Ином у пункті Пханмунджом на кордоні Республіки Корея і КНДР у травні або червні.

Читайте також: КНДР змінить посла у В'єтнамі після невдалого саміту Кіма і Трампа — ЗМІ

Крім того, під час візиту в США лідер Південної Кореї може запропонувати Трампу нову стратегію вирішення ядерного роззброєння КНДР.

Як відомо, Вашингтон вимагає від Пхеньяна демонтувати ядерний комплекс в обмін на ослаблення санкцій проти КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 лютого в Ханої відбувся другий саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час переговорів сторони обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Очікувалося, що вони підпишуть спільну двосторонню угоду, однак Трамп і Кім Чен Ин не змогли досягти згоди.

Перші два саміти лідерів Південної Кореї і КНДР пройшли в Пханмунджомі в квітні і травні 2018 року. 27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-