Поступки Росії лише поглиблять кризу ПАРЄ – грузинський депутат

Поступки Росії лише поглиблять кризу ПАРЄ – грузинський депутат

Укрінформ
Намагання деяких країн піти на поступки Росії у Раді Європи, зняти з російської делегації санкції в ПАРЄ, призведуть лише до подальшої важкої кризи організації.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі у кулуарах весняної сесії ПАРЄ висловив представник грузинської делегації Георгій Канделакі.

«Існує бюрократична інерція у міністерствах закордонних справ деяких країн-членів. Йдеться про те, щоб дати Росії щось позитивне. Але Грузія, Україна та інші партнери намагаються пояснити цим країнам, що, виходячи з природи Ради Європи, принципів її діяльності, якщо таке відбудеться, то організація постане перед ще важчою кризою», - так він прокоментував ситуацію з можливим зняттям санкцій проти Росії в Раді Європи.

Канделакі, який представляє політичну партію «Європейська Грузія», наголосив, що грузинська делегація виступає категорично проти внесення будь-яких змін до регламенту ПАРЄ, які б сприяли зняттю санкцій та поверненню Росії до Асамблеї, за умови, що російська сторона не виконує своїх зобов'язань та жодних резолюцій відносно неї.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ПАРЄ підтримала проведення за терміновою процедурою дебатів з обговорення доповіді, ухвалення якої має за мету спростити процедуру зняття санкцій з російської делегації в Асамблеї.

Впливовим прибічником скасування санкцій проти російської делегації у ПАРЄ є генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. У своєму звіті про діяльність, оприлюдненому минулого тижня, генсек РЄ пропонує черговий сценарій з повернення Росії до ПАРЄ, яка вже декілька років не заявляє свою делегацію до Асамблеї та не платить внески до бюджету РЄ через санкції, уведені після початку військової агресії проти України та порушення Москвою статуту і принципів Ради Європи і міжнародного права загалом.

Читайте також: Росія повинна виконувати обов'язки в ПАРЄ, а не шантажувати - МЗС Фінляндії

Також, як відомо, серед делегатів ПАРЄ дію потужне проросійське лобі, де особливу активність виявляють депутати від Німеччини.

Наприкінці травня Комітет міністрів Ради Європи розгляне питання про можливе позбавлення Росії репрезентативних прав в організації через несплату упродовж двох років членських внесків. На сьогодні, борг РФ перед Радою Європи становить 32 млн. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-