Канада закликає Бруней відмовитися від смертної кари за одностатеві стосунки

Канада закликає Бруней відмовитися від смертної кари за одностатеві стосунки

Укрінформ
Канада вражена змінами до кримінального кодексу Брунею, що запроваджують смертну кару за одностатеві стосунки.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Канада вражена запровадженням у Брунеї суворих покарань згідно із законом Шаріату, що включають тілесні покарання та смертну кару. Ці негуманні зміни особливо зачіпатимуть жінок і членів ЛГБТ-спільноти”, - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що “права людини є універсальними”. “Де б вона не відбувалася, Канада засуджує насильство та дискримінацію проти будь-кого на основі гендеру, гендерної ідентичності чи сексуальної орієнтації”, - зауважили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві Канади додали, що висловили свої занепокоєння безпосередньо Брунею. “Ми закликали Бруней зупинити імплементацію нового кримінального кодексу та внести до нього зміни, аби документ відповідав міжнародним зобов’язанням із захисту прав людини”, - підсумували у МЗС.

Читайте також: Нідерланди й Канада занепокоєні введенням у Брунеї смертної кари за подружню зраду

Як відомо, у Брунеї 3 квітня набули чинності поправки до кримінального кодексу країни. За одностатевий секс і подружню зраду передбачено смертну кару через побиття камінням, а за крадіжку рубатимуть руки. Раніше ж за одностатевий секс у Брунеї давали до 10 років в'язниці.

Новий кримінальний кодекс, заснований на законах шаріату, почав діяти в Брунеї 2014 року, коли країна оголосила про перший із трьох етапів правових змін, які включали штрафи або ув'язнення за такі злочини, як вагітність поза шлюбом або відмову від п'ятничної молитви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-