Фріланд і Помпео обговорили ситуацію в Україні та Венесуелі

Фріланд і Помпео обговорили ситуацію в Україні та Венесуелі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та державний секретар США Майк Помпео обговорили, зокрема, відносини між Україною та Росією.

Про це за результатами зустрічі, що пройшла у Вашингтоні, розповіли у МЗС Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дискусія точилася щодо таких тем: Україна та Росія, Венесуела, Північна Корея й процес ратифікації нової Північноамериканської угоди про вільну торгівлю”, - зазначили у МЗС.

У відомстві додали, що ця зустріч також надала можливість “обговорити спільні ключові зовнішньополітичні та безпекові проблеми, одночасно посиливши двосторонню співпрацю між Канадою та США”. “Міністр чітко заявила, що застосування розділу 232 до імпорту канадської сталі та алюмінію є невиправданим, та закликала США відмовитися від цього”, - наголосили у Фріланд.

Читайте також: США готують "інші інструменти" для видворення росіян із Венесуели – Помпео

Як повідомлялося, у травні минулого року США оголосили про запровадження 25% мит на імпортовану з Канади сталь й 10% на алюміній, посилаючись нібито на загрозу власним національним інтересам (це було зроблено відповідно до розділу 232 Акту про розширення торгівлі США). Після чого Канада відповіла підвищенням власних мит на американську продукцію. Однак, канадський уряд наразився на критику, підписавши оновлену угоду НАФТА із США та Мексикою без гарантій скасування мит Вашингтоном. Утім, угоду досі не було ратифіковано жодною зі сторін і Канада ставить скасування американських мит вимогою для ратифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-