Німеччина розчарована продовженням арешту режисеру Серебреннікову

Німеччина розчарована продовженням арешту режисеру Серебреннікову

Укрінформ
Офіційний Берлін розчарований тим, що суд в РФ 2 квітня подовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту російському режисерові Кирилу Серебреннікову.

Про це заявила в середу уповноважена федерального уряду з питань політики в галузі прав людини і гуманітарної допомоги при федеральному Міністерстві закордонних справ ФРН Бербель Кофлер, передає кореспондент Укрінформу.

«Я знову дуже розчарована неодноразовим продовженням домашнього арешту всесвітньо відомому режисерові Кирилу Серебреннікову, який перебуває під домашнім арештом понад півтора року, що я вважаю грубо непропорційним з огляду на звинувачення», - сказала Кофлер.

Читайте також: Режисер Серебренніков заявив у суді, що під документом у справі не його підпис

Вона наголосила на негативному значенні цього факту для культурної співпраці ФРН і РФ, особливо з огляду на Російський культурний сезон у Німеччині у 2019 році. Якби Серебренніков міг вільно продовжувати свою творчу діяльність, це, безумовно, було б добре для культурної російської нації, додала омбудсман.

Зазначається, що в Берліні все ще очікують на об'єктивне та прозоре розслідування, яке не залишить сумнівів щодо верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-