У Сенаті США підтримали резолюцію проти агресії РФ у Чорному морі

У Сенаті США підтримали резолюцію проти агресії РФ у Чорному морі

Укрінформ
Комітет із питань міжнародних відносин Сенату США розглянув і рекомендував для затвердження резолюцію S. RES. 27 "Щодо заклику забезпечити свободу міжнародної навігації в Чорному морі та скасування проекту газопроводу "Північний потік-2".

Засідання комітету відбулося в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Документ містить низку закликів до адміністрації США, у тому числі щодо взаємодії із союзниками для забезпечення свободи навігації в Чорному й Азовському морях, а також у Керченській протоці. Крім того, законодавча ініціатива вітає посилення присутності НАТО в регіоні й закликає союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у обслуговуванні в їхніх портах.

Читайте також: Кораблі НАТО постійно заходитимуть у порти України - Полторак

Члени Сенату також закликають президента США скористатися положеннями закону про оборонний бюджет з метою зміцнення ЗС України та надання їм додаткової підтримки у сфері безпеки й оборони, передусім на морі.

Окремо сенатори висловлюють підтримку резолюції Європарламенту, яка засуджує агресію РФ у Керченській протоці та закликає до скасування “Північного потоку-2” через його загрозу енергетичній безпеці Європи.

Резолюцію було внесено сенатором Джонсоном за підтримки близько сімдесяти членів Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-