У Кенії за пластикові пакети штрафуватимуть на тисячі доларів

У Кенії за пластикові пакети штрафуватимуть на тисячі доларів

Укрінформ
Посольство України в Кенії попередило українців про запровадження в країні з 1 квітня додаткових обмежень на використання пластикових пакетів. За їх порушення каратимуть значними штрафами.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Кенії.

"За інформацією Національного Агентства з захисту навколишнього середовища Кенії з 1 квітня 2019 р. в країні введена заборона на імпорт, виробництво та використання у роздрібній торгівлі та повсякденному побуті нетканих поліпропіленових сумок. Рішення... стало додатковим обмежувальним заходом, спрямованим на підвищення ефективності дії попередньої заборони", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, відповідальність за порушення цієї заборони встановлюється законом про захист та координацію довкілля.

Читайте також: У Грузії заборонили продаж пластикових пакетів

Зокрема відповідно до ст. 142 закону, серед іншого, передбачена відповідальність за забруднення довкілля та відповідне покарання у вигляді затримання та штрафу до 500 тис. кенійських шилінгів ($5 тис.). Максимальна відповідальність за забруднення навколишнього середовища – штраф у 1 млн кенійських шилінгів ($10 тис.) та дворічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-