Столтенберга залишили генсеком НАТО через Трампа — The Times

Столтенберга залишили генсеком НАТО через Трампа — The Times

Укрінформ
Країни-члени Північноатлантичного Альянсу продовжили дію мандату Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО на два роки, аби не дати президенту США Дональду Трампу призначити наступника лідера блоку.

Про це повідомляє The Times із посиланням на джерела.

"Партнери по НАТО проштовхнули рішення про продовження терміну керівника Альянсу (Столтенберга — ред.), аби не допустити, щоб Трамп призначив наступника", - йдеться у повідомленні.

За словами двох співрозмовників, країни-члени НАТО домовилися відкласти обрання нового генсека Альянсу на час після виборів президента Сполучених Штатів у 2020 році в надії, що країна обере нового президента замість Дональда Трампа.

Читайте також: НАТО залишає Столтенберга генсеком до 2022 року

Зазначається, що продовження дії мандату Єнса Столтенберга на посаді Генерального секретаря НАТО стало першим в 70-річній історії Альнсу. Таким чином він очолюватиме блок протягом восьми років. До цього більшість генсеків очолювали організацію не довше п'яти років.

Як повідомлялося, 28 березня Північноатлантичний Альянс продовжив дію мандату Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО на два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-