Міністерська зустріч НАТО зосередиться на масштабній загрозі від Росії

Міністерська зустріч НАТО зосередиться на масштабній загрозі від Росії

Укрінформ
Однією з основних тем на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Вашингтоні буде відповідь на масштабну загрозу, яку становить Росія для безпеки країн Альянсу.

Про це розповів під час телефонної конференції у вівторок представник Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що (на зустрічі в Вашингтоні – ред.) йтиметься про Росію, масштабну загрозу, яку становить Росія", - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Він уточнив, що йдеться про "нарощування Росією сил на Сході Європи, вторгнення в Україну, незаконне захоплення й так звану анексію Криму, окупацію Грузії, отруєння родини Скрипалів, проведення кібератак, спроби вплинути на внутрішню політику країн Європи та США, втручання в Сирію і зараз - втручання в Венесуелу".

Читайте також: Київ продовжить рух до НАТО і ЄС, хто б не став наступним президентом — Клімкін

Як зауважив американський чиновник, це "реальний, суттєвий виклик", який змушує Північноатлантичний альянс реагувати на ситуацію, проводити модернізацію та збільшувати оборонні інвестиції.

"У цьому контексті все й обговорюватиметься на зустрічі", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, 3-4 квітня у Вашингтоні відбудеться зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО з нагоди 70-ї річниці створення Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-