Євросоюз збільшує кількість прикордонників на 10 тисяч

Євросоюз збільшує кількість прикордонників на 10 тисяч

Укрінформ
Рада ЄС у понеділок дала «зелене світло» для політичного рішення посилити європейську прикордонну службу і структури берегової охорони шляхом створення постійного прикордонного корпусу чисельністю 10 000 осіб.

Відповідне повідомлення міститься на сайті Європейської комісії.

"Центральним пунктом у посиленні Прикордонного агентства ЄС буде створення 10-тисячного корпусу прикордонної охорони з необхідним обладнанням, який буде готовим у будь-який момент надати підтримку країнам-членам. Агентство отримає також більш потужний мандат на повернення (мігрантів) та буде більш тісно співпрацювати з країнами за межами ЄС, включаючи ті, які є найближчими сусідами Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підтримка Європейського прикордонного агентства на адресу країн-членів не знімає з них відповідальність за охорону власних зовнішніх кордонів та за повернення незаконних мігрантів.

Очікується, що новий прикордонний корпус, оснащений власним обладнанням, включаючи кораблі, літаки та автотранспорт, буде створений в ЄС до 2027 року. Політичне рішення щодо його створення, після відповідної пропозиції Єврокомісії, забрало лише шість місяців, що є своєрідним рекордом для таких рішень.

Читайте також: Євросоюз продовжив операцію "Софія" у Середземному морі

Ухвалене рішення має бути формально підтримане Європейським парламентом. Через 20 днів після його оприлюднення в офіційному журналі ЄС мандат прикордонного корпусу набуде сили. Як очікується, ця структура буде здатною проводити самостійні операції вже з 2021 року та набере повної потужності до 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-