Євросоюз продовжив операцію

Євросоюз продовжив операцію "Софія" у Середземному морі

Укрінформ
Євросоюз продовжив термін операції «Софія», спрямованої на встановлення контролю за міграційним рухом та безпекою у Середземномор’ї, до 30 вересня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні продовжила мандат операції "Софія" (EUNAVFOR MED Operation Sophia) до 30 вересня 2019 року. Командувач операції отримав інструкції тимчасово призупинити застосування військово-морських компонентів на термін такого продовження за оперативними обставинами», - йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що країни-члени ЄС продовжать роботу над пошуком прийнятного рішення щодо розвантаження суден із біженцями на виконання рішень Європейської Ради від червня 2018 року.

Як зазначається, мандат операції виконуватиметься з використанням посилених спроможностей повітряного спостереження, посилення підтримки сил берегової охорони та військово-морських сил Лівії у виконанні правоохоронних завдань на морі та узбережжі, а також шляхом продовження тренувань.

При цьому, головним завданням операції залишається руйнування «бізнесової моделі» контрабандистів, які доставляють мігрантів, та припинення контрабанди людьми у південно-східній частині Середземномор’я. Операція має також допоміжну функцію, зокрема у тренуванні військово-морських сил та берегової охорони Лівії, в імплементації ембарго на постачання зброї до цієї країни, а також з боротьби із незаконним експортом нафти із Лівії відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Україна нагадала організаторам “Єврооркестрії” з Франції, що Крим — окупований

ЄС розпочав операцію «Софія» 22 червня 2015 року як частину масштабної відповіді на посилення міграційних процесів. Операцією командує італійський контр-адмірал Кредендіно, штаб операції розташований у Римі.

Рішення про продовження мандату операції «Софія» було прийняте у п'ятницю Радою ЄС за письмовою процедурою.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-