Євроюст і Грузія співпрацюватимуть у кримінальних розслідуваннях

Євроюст і Грузія співпрацюватимуть у кримінальних розслідуваннях

Укрінформ
Представники Грузії та Євроюсту у п’ятницю підписали угоду про двосторонню співпрацю.

Угода значно розширює можливості транскордонної співпраці у розслідуванні кримінальних злочинів та відкриває шлях для посилення боротьби з організованою злочинністю як у країнах ЄС, так і в регіоні Південного Кавказу, повідомляє сайт Євроюсту.

«Це перша угода такого роду між Євроюстом та державою цього регіону, яка посилить правову та стратегічну співпрацю, а також розкриє можливості швидкого та безпечного обміну інформацією та доказами», - йдеться у повідомленні.

Підписання угоди стало можливим після переговорів між Євроюстом та представниками державних інституцій Грузії, які тривали чотири роки.

Читайте також: Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію проти фінансування тероризму

Як зазначається у повідомленні, за станом на сьогодні Євроюст має такі угоди про співпрацю у кримінальних провадженнях з 11 третіми країнами, включаючи Албанію, Грузію, Ісландію, Ліхтенштейн, Молдову, Чорногорію, Норвегію, Північну Македонію, Швейцарію, Україну та Сполучені Штати Америки. Шість з цих держав призначили до Євроюсту офіційних осіб для підтримання оперативного прокурорського зв’язку.

Фото: Мін'юст Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-