Доповідь Мюллера оприлюднять упродовж декількох тижнів - Мін'юст США

Доповідь Мюллера оприлюднять упродовж декількох тижнів - Мін'юст США

Укрінформ
Генеральний прокурор США Вільям Барр планує оприлюднити відредаговану версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року протягом декількох "тижнів, а не місяців".

Про це заявив представник Міністерства юстиції США, передає Reuters.

За його словами, Барр вже підготував короткий виклад основних висновків Мюллера, але йому потрібно більше часу на те, щоб виключити з документа інформацію, яка не може бути оприлюднена громадськості.

Читайте також: Республіканці в Сенаті заблокували резолюцію про публікацію висновків Мюллера

У Мін'юсті США додали, що глава відомства не відправлятиме розширену копію доповіді в Білий дім.

"Деякі частини конфіденційного звіту Мюллера містять матеріали, які заборонено розкривати громадськості. У звіті також міститься інформація про відкриті кримінальні справи, які Мюллер передав іншим прокурорам США", - йдеться у повідомленні.

Раніше у Білому домі заявили, що президент США Дональд Трамп не проти публікації доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера. Демократи в Палаті представників США закликали Барра оприлюднити документ до 2 квітня.

Читайте також: У Сенаті США підготують власний звіт щодо втручання РФ у вибори

Нагадаємо, що в результаті дворічного розслідування спецпрокурор США Роберт Мюллер не знайшов доказів змови між Дональдом Трампом і Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-