Конгрес не зміг подолати вето Трампа щодо надзвичайного стану на кордоні

Конгрес не зміг подолати вето Трампа щодо надзвичайного стану на кордоні

Укрінформ
Палата представників Конгресу США на чолі з демократичною більшістю не змогла подолати вето президента Дональда Трампа, накладене ним на резолюцію про припинення дії надзвичайного стану на кордоні з Мексикою.

Голосування відбулося у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За подолання вето висловилося 248 законодавців, проти проголосував 181 конгресмен. Згідно з процедурою, щоби розблокувати вето президента, обидві палати Конгресу мають забезпечити щонайменше дві третини мандатів. У випадку з Палатою представників – це як мінімум 290 голосів.

Однак, 14 однопартійців Трампа не підтримали рішення президента про запровадження надзвичайного стану на південному кордоні, що відкрило йому можливість залучити мільярди доларів з інших статей бюджету для побудови стіни на кордоні.

Читайте також: Трамп вперше скористався правом вето проти Конгресу

Як повідомляв Укрінформ, Сенат і Палата представників прийняли більшістю голосів резолюцію, яка зупиняє дію указу Трампа про надзвичайний стан на південному кордоні США. Проте, 15 березня президент Трамп вперше за свою каденцію в Білому домі скористався правом вето, щоби заблокувати ініціативу законодавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-