Китай купить літаків Airbus на €30 мільярдів

Китай купить літаків Airbus на €30 мільярдів

Укрінформ
Китайські авіакомпанії придбають у провідного європейського виробника пасажирських літаків — корпорації Airbus — повітряних суден на загальну суму 30 мільярдів євро. 

Відповідну угоду було підписано в понеділок, 25 березня, за присутності президента Франції Еммануеля Макрона та лідера КНР Сі Цзиньпіна в рамках їхньої зустрічі в Парижі, повідомляє DW.

Як уточнює прес-служба Єлисейського палацу, китайцям за умовами контракту будуть продані 290 літаків Airbus А320 та 10 літаків А350. Макрон назвав укладення цієї угоди "чудовим сигналом" для пожвавлення торговельних відносин між двома країнами.

Ще під час візиту Макрона до КНР січні 2018 року стало відомо про замовлення китайцями 184 літаків Airbus А320. Китай і раніше вважався важливим ринком збуту для Airbus. Досі близько чверті всіх вироблених європейською компанією повітряних суден експортувалися до КНР, нагадує агенція новин dpa. Крім того, Піднебесна — важливий партнер Airbus у виробництві літаків. На китайській території складають літаки А319 та А320.

Читайте також: Airbus випробовує доставку вантажів на судно дроном

Підписана угода — вагомий успіх для Airbus на тлі кризи в американського конкурента — компанії Boeing - внаслідок нещодавньої серії аварій з новим американським середньомагістральним літаком Boeing 737 MAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-