Туреччина не визнає рішення США щодо Голанських висот

Туреччина не визнає рішення США щодо Голанських висот

Укрінформ
Туреччина не визнає одностороннього рішення США по Голанських висотах і буде протидіяти йому спільно з міжнародним співтовариством.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, коментуючи указ президента США Дональда Трампа про офіційне визнання Вашингтоном Голанських висот частиною Ізраїлю, передає агенство "Анадолу".

"Ми зробимо всі необхідні зусилля на всіх платформах, в тому числі в ООН", - заявив глава турецької дипломатії.

На його переконання, своїми діями США в черговий раз проігнорували міжнародне право. Чавушоглу також додав, що "це рішення не легітимізує анексію Ізраїлем Голанських висот".

Читайте також: Трамп офіційно визнав Голанські висоти територією Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, президент Трамп ще минулого тижня оголосив про намір США визнати Голани за Ізраїлем. Він, зокрема, підкреслив, що це "має важливе стратегічне і безпекове значення для Держави Ізраїль, а також регіональної стабільності".

Голанські висоти або Голани – це частина історичного регіону Левант, яка охоплює близько 1800 кв. кілометрів Ізраїлю і Сирії. Голани є спірною територією.

Читайте також: Позиція ООН щодо Голанських висот лишається незмінною

У 1981 році Кнесет Ізраїлю прийняв Закон про Голанські висоти, проголосивши свій суверенітет над регіоном. Рада Безпеки ООН не визнала цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-