Трамп офіційно визнав Голанські висоти територією Ізраїлю

Трамп офіційно визнав Голанські висоти територією Ізраїлю

Оновлено
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами, які є предметом територіального спору між Ізраїлем і Сирією.

Глава Білого дому здійснив цей крок під час перебування з візитом у Вашингтоні ізраїльського прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні агресивні дії Ірану й терористичних груп на півдні Сирії, включаючи Хезболу, продовжують перетворювати Голанські висоти на потенційне місце для нападу на Ізраїль - дуже жорстоких нападів", - заявив Трамп у присутності глави ізраїльського уряду Нетаньягу. Він підкреслив, що США мали визнати суверенітет Ізраїлю над цим регіоном ще "багато президентських термінів тому".

Глава Білого дому також звернув увагу на останню ракетну атаку проти Ізраїлю, яка змусила прем'єр-міністра цієї країни скоротити програму його візиту до США та скасувати заходи й зустрічі, сплановані на вівторок.

Читайте також: Трамп назвав кінець розслідування Мюллера “гарним днем для Америки”

Як повідомляв Укрінформ, президент Трамп ще минулого тижня оголосивпро намір США визнати Голани за Ізраїлем. Він, зокрема, підкреслив, що це "має важливе стратегічне і безпекове значення для Держави Ізраїль, а також регіональної стабільності".

Голанські висоти або Голани – це частина історичного регіону Левант, яка охоплює близько 1800 кв. кілометрів Ізраїлю і Сирії. Голани є спірною територією.

У 1981 році Кнесет Ізраїлю прийняв Закон про Голанські висоти, проголосивши свій суверенітет над регіоном. Рада Безпеки ООН не визнала цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-