Німецькі та французькі парламентарії зібралися на першу спільну Асамблею

Німецькі та французькі парламентарії зібралися на першу спільну Асамблею

Фото
Укрінформ
Перші консультації німецько-французької парламентської Асамблеї проходять в понеділок в Парижі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили з німецького Бундестагу.

«Ми закладаємо нові інституційні засади для відносин між нашими двома парламентами. Ми як парламентарії схиляємося до ще тіснішого співробітництва», - заявив президент Бундестагу Вольфганг Шойбле.

Він запевнив при цьому, що нові збори не вплинуть на суверенітет обох держав, а всі резолюції Асамблеї стануть «політичною їжею для роздумів».

За словами Шойбле, на порядку денному двосторонньої парламентської асамблеї стоятимуть такі теми, як єдиний європейський ринок; розвиток Берліном і Парижем у рамках європейської оборонної політики «загальної культури в питаннях безпеки і оборони».

«Потрібен загальний аналіз ризиків і загроз, спільні цілі та консолідація галузей безпеки і оборони», - наголосив президент Бундестагу, не виключивши при цьому і обговорення спірних тем.

Читайте також: У Раді Європи ще не визначилися із кандидатами на посаду генсека

Його французький колега Рішар Ферран наголосив, що в питаннях посилення економічного і валютного союзу, європейської безпеки або поваги верховенства закону в Європі Німеччина і Франція повинні говорити одним голосом. Франко-німецька парламентська Асамблея могла б послужити місцем для роздумів над інструментами, які можуть бути запропоновані всім партнерам в Євросоюзі, заявив президент парламенту Франції.

До складу Асамблеї увійшли по 50 депутатів від обох країн. Цей орган з'явився як наслідок укладення «нового Єлисейського договору», який отримав назву Ахенського за місцем підписання у січні цього року. Зустрічі передбачається проводити двічі на рік.

Фото: bundestag.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-