На виборах у Таїланді лідирує “партія військових”

На виборах у Таїланді лідирує “партія військових”

Укрінформ
Згідно з оприлюдненими результатами підрахунку 92 відсотків голосів, на парламентських виборах у Таїланді лідирує партія "Народна державна сила" на чолі з генералом Прают Чан-Очем.

Про це інформує Al-Jazeera.

«Попередні результати від виборчої комісії Таїланду показують, що партія, яку очолюють військові, лідирує, на перших виборах в країні після військового перевороту у 2014 році», - йдеться у повідомленні.

За підрахунком приблизно 90 відсотків виборчих бюлетенів партія "Народна державна сила" ("Паланг Прачарат") має сім мільйонів голосів. За партію "Для тайців" ("Пхеу Тай"), що пов'язана з колишнім прем'єр-міністром та вигнаним магнатом Таксином Шинавата, проголосували 6,6 мільйона виборців.

Голосування відбувається за новою конституцією країни, яка надає військовим сильний вплив на цивільну політику та ускладнює для будь-якої партії отримання більшості у нижній палаті з 500 місць. Верхню палату парламенту призначають військові.

Явка на виборах попередньо становила 65,96%, що нижче очікувань.

Читайте також: У Таїланді проходять перші після путчу вибори

Виборча комісія Таїланду заявила, що оголосить остаточні результати довготривалого голосування у понеділок.

Нагадаємо, у Таїланді в неділю, 24 березня, відбувається голосування на перших з часу військового перевороту 2014 року загальних парламентських виборах.

Фото: Kate Mayberry/Al Jazeera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-