У Таїланді проходять перші після путчу вибори

У Таїланді проходять перші після путчу вибори

Укрінформ
У Таїланді в неділю, 24 березня, відбувається голосування на перших із часу військового перевороту 2014 року загальних парламентських виборах.

Про це повідомляє DW.

"Прем'єр-міністр і командувач Королівської армії країни Прают Чан-Оча, котрий стояв за путчем майже п'ять років тому, віддав свій голос одним з перших, приїхавши до виборчої дільниці в Бангкоку на "Мерседесі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає інформагенція AP, глава уряду розраховує зберегти за собою владу і перешкодити посилити свої позиції партіям демократичного фронту, чинним без оглядки на військових.

За прогнозами експертів, основні голоси можуть розподілитися між "Народною державною силою" на чолі з генералом Прают Чан-Очем, Демократичною партією, формуванням "Для тайців" і Партією майбутнього.

Читайте також: Українці зможуть подорожувати до Таїланду без віз

Право голосу мають понад 51 мільйон жителів країни, аналітики очікують високу явку. За підсумками голосування вирішиться питання про розподіл 500 місць у Палаті представників Національної законодавчої асамблеї, 350 з них обираються у виборчих округах, а 150 - за партійними списками. Члени Сенату призначаються безпосередньо військовою владою. Формувати уряд, який, як очікується, буде коаліційним, обом палатам належить спільно.

У Таїланді в травні 2014 року відбувся військовий переворот, який став відповіддю армії на затяжну політичну кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-