Із Мін'юстом США судитимуться через відмову публікувати доповідь Мюллера

Із Мін'юстом США судитимуться через відмову публікувати доповідь Мюллера

Укрінформ
Проти Мін'юсту США подали позов через те, що відомство відразу не опублікувало доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання у вибори президента США.

Позов подав Науково-дослідний Центр обробки електронної конфіденційної інформації США (Electronic Privacy Information Center, EPIC), інформує The Hill

У Центрі вважають, що в міністерстві порушують закон про свободу інформації, оскільки "зміст доповіді Мюллера викликає широкий громадський інтерес". Також там хочуть знати, чи заважав розслідуванню президент Дональд Трамп.

У цьому зв'язку EPIC звернувся із запитом щодо копії доповіді до Мін'юсту.

Читайте також: Мюллер завершив "російське" розслідування – мінʼюст США

Як повідомляв Укрінформ, у своїй фінальній доповіді щодо "російського" розслідування спецпрокурор США Роберт Мюллер не рекомендував висунення додаткових обвинувачень проти інших фігурантів справи, у тому числі з наближеного до президента Трампа кіл.

У п'ятницю генеральний прокурор США повідомив, що офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера офіційно завершив розслідування справи втручання РФ у президентські вибори в Сполучених Штатах у 2016 році. Далі спеціальний прокурор США Вільям Барр має представити звіт Конгресу, а також несекретну частину доповіді для громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-