Газопровід від Румунії до Молдови запрацює до кінця року

Газопровід від Румунії до Молдови запрацює до кінця року

Укрінформ
До кінця 2019 року має стати до ладу газопровід “Унгени - Кишинів”, який забезпечить постачання газу з Румунії до Молдови.

Про це повідомили в міністерстві економіки та інфраструктури Молдови за підсумками зустрічі міністра Кирила Габуріча з керівництвом румунських компаній TRANSGAZ і OMV Petrom, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

“З моменту закінчення будівництва газопроводу, яке заплановане на кінець нинішнього року, Молдова отримає альтернативне джерело постачань природного газу, що дозволить зміцнити стабільність енергетичного сектора. Наша мета - створити конкурентоздатні умови для постачальників палива і надати можливість для розвитку енергетичної галузі”, - зазначив Кирило Габуріч.

Генеральний директор румунської газотранспортної компанії TRANSGAZ Іон Стеріан заявив, що до кінця квітня роботи з будівництва газопроводу будуть проводитися на всіх ділянках енергетичного об'єкта.

Читайте також: Бухарест хоче до кінця року об'єднати ГТС Румунії та Молдови

Як повідомлялося раніше, газопровід “Унгени - Кишинів” протяжністю трохи більше 100 км стане продовженням побудованого раніше румунсько-молдавського газопроводу “Ясси - Унгени”. Попередня вартість нової гілки оцінюється в 120 мільйонів євро. Її потужність сягне понад 1,5 мільярда кубічних метрів газу на рік, що дозволить цілковито покрити потреби Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-