Трамп і Меркель обговорили торгівлю, НАТО та Brexit

Трамп і Меркель обговорили торгівлю, НАТО та Brexit

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори щодо низки питань, у тому числі в контексті торговельних відносин і колективної оборони.

Про це повідомили представники Білого дому, передає агентство Reuters.

"Президент США Дональд Трамп у п'ятницю спілкувався телефоном із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, обговоривши ряд питань, які стосуються в тому числі, торгівлі, а також фінансування НАТО", - зазначається в публікації.

Розмова відбулася відразу, тільки-но господар Білого дому прилетів на вікенд до свого маєтку Мар-а-Лаго у штаті Флорида, уточнює видання.

Окрім того, зазначили представники адміністрації президента США, Трамп і Меркель приділили увагу дискусіям у Британії в контексті її виходу з Євросоюзу, а також обговорили плани на майбутні зустрічі.

Читайте також: Німеччина більше витрачатиме на оборону й допомогу за кордоном

При цьому, як зауважив високопоставлений чиновник Білого дому, президент США зосередив окрему увагу на питаннях справедливого розподілу фінансового тягаря між членами НАТО. Адміністрація Трампа вже давно наполягає, аби всі союзники платили щонайменше 2% національного ВВП на потреби оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-