Понад 2 мільйони британців підписали петицію щодо скасування Brexit

Понад 2 мільйони британців підписали петицію щодо скасування Brexit

Укрінформ
На офіційному веб-сайті британського парламенту понад два мільйони осіб підписали петицію з проханням до британського уряду скасувати Brexit.

Про це інформує BBC.

"Петиція, що закликає прем'єрку Терезу Мей припинити Brexit шляхом скасування статті 50, набрала понад два мільйони підписів", - йдеться у повідомленні.

У британському уряді зазначають, що прем'єрка "багато разів казала, що вона не розглядає можливість скасування статті 50".

Речник Мей додав: "Голова уряду давно чітко заявляє, що відмова від результату референдуму стане провалом демократії та невдачею, яку вона не хоче допускати".

Читайте також: Британія створює штаб-бункер на випадок "жорсткого" Brexit

Відкликання статті 50 стало трендом серед користувачів Twitter. Комітет петицій повідомив, що на підтримку петиції в певний момент надходило майже 2000 підписів протягом хвилини.

Як зазначається, петиція про другий референдум щодо виходу з ЄС у червні 2016 року набрала понад чотири мільйони підписів та обговорювалася у парламенті. Але тисячі підписів згодом були видалені через те, що вони були зроблені ботами. Як повідомлялося, голова уряду Британії Тереза ​​Мей надіслала президенту Європейської ради Дональду Туску прохання перенести Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року. Брюссель відповів, що ЄС погодиться відкласти Brexit на короткий строк тільки в тому разі, якщо британський парламент наступного тижня схвалить угоду про вихід Британії з ЄС.

Напередодні депутати парламенту не підтримали рішення про те, щоб вихід Британії з ЄС відбувся без угоди. При цьому угоду про Brexit вони теж відхилили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-