Канада ще на два роки залишить війська в Іраку

Канада ще на два роки залишить війська в Іраку

Укрінформ
Участь Канади у міжнародній коаліції щодо боротьби із ІДІЛ триватиме іще щонайменше два роки.

Про це оголосили у Міністерстві оборони Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уряд Канади продовжує до кінця березня 2021 року операцію IMPACT - внесок Канади у Глобальну коаліцію та операцію НАТО в Іраку”, - заявили у Міноборони.

Читайте також: Канада виділить більше $100 мільйонів на військову підтримку України

У відомстві зазначили, що Збройні сили Канади й надалі “надаватимуть поради, допомогу та тренування силам безпеки Іраку, а також підтримуватимуть Глобальну коаліцію та НАТО високопрофесійним особовим складом”.

“Збройні сили Канади також продовжуватимуть консультувати іракських посадовців стосовно розбудови більш ефективних та витривалих оборонних й безпекових інституцій та посилення регіональних сил”, - зазначили у Міноборони.

Читайте також: Українська громада привітала продовження місії UNIFIER

У оборонному відомстві додали, що операція IMPACT є “військовою складовою загальноурядової канадської стратегії на Близькому Сході, що включає не лише безпеку та стабілізацію, але й гуманітарну допомогу та дипломатію у Іраку, Сирії й регіоні загалом”.

У прес-службі уточнили, що в рамках подовженої місії Канада може направити до Близького Сходу до 850 військовослужбовців, які допомагатимуть не лише безпековим службам Іраку, але й Збройним силам Йорданії та Лівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-