У Нідерландах закрилися виборчі дільниці: явка така ж, як в 2015 році

У Нідерландах закрилися виборчі дільниці: явка така ж, як в 2015 році

Фото, відео
Укрінформ
Голосування проходило по всій країні з метою обрати членів 12-ти провінційних рад, які в травні обиратимуть 75 членів Сенату. Виборчі дільниці відкрилися сьогодні о 7:30 ранку і закрилися о 21:00 за місцевим часом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

По всій країні встановили близько 10 000 виборчих дільниць, починаючи від музеїв, залізничних вокзалів, ба більше - одну облаштували просто в будівлі Бінненгофа, в якому знаходяться Генеральні штати (парламент Нідерландів) та резиденція прем'єр-міністра. Вхід на дільницю позначили червоною доріжкою. 

Читайте також: У Нідерландах стартували місцеві вибори

Зазвичай явка на місцевих виборах низька, менше 50%. Сьогодні ж мова йшла про 48% виборців, що на 2% більше ніж чотири роки тому. Загалом близько 13 мільйонів людей мали право голосувати на цих виборах.

“Це такі ж вибори як і усі інші вибори в Нідерландах. Усе спокійно. Єдине, це події в Утрехті, кілька днів тому. І нажаль, на цій трагедії зіграли деякі політичні сили”, - каже мешканець Гааги, Едвард.

Читайте також: У Нідерландах внаслідок стрілянини в трамваї загинули троє, 9 - поранені

Волевиявлення в Утрехті пройшло спокійно. На дільницях за правопорядком слідкувала охорона, також було задіяно багато волонтерів.

У Нідерландах закрилися виборчі дільниці: явка така ж, як в 2015 році \ Фото: Укрінформ

Як відомо, 18 березня, о 10:45 чоловік відкрив вогонь у трамваї в нідерландському місті Утрехт. У Нідерландах не виключають, що стрілянина була терористичною атакою. В результаті нападу загинуло троє людей, ще п'ятеро були поранені. Затримали двох чоловіків.

Читайте також: Причиною стрілянини в Нідерландах могла бути сімейна сварка - ЗМІ

У день нападу арештували 37-річного Гекман Таніс з Туреччини, 40-річного мешканця Утрехта взяли наступного дня.

“Я вважаю, що це надзвичайно важливо голосувати, бо інакше ти не можеш, просто не маєш права потім скаржитися на проблеми в Нідерландах. Це не легко, не просто робити вибір, як знати яку партію підтримати своїм голосом. Те, що сталося в Утрехті це жахливо, але вибори все одно відбулися. І ця жахлива трагедія змушує тебе ще більше замислитися над своїм вибором”, - каже пані у черзі.

Читайте також: Стрілянина в Утрехті: поліція затримала ще одного підозрюваного

За попередніми опитуваннями, у лідерах ультраправа Партія свободи (PVV) на чолі з Гіртом Вілдерсом. 

Друга - партія “Форум за демократію”(FvD), створена одним із ініціаторів референдуму щодо асоціації Україна-ЄС Тьєррі Боде.

Такі питання, як імміграція та зміна клімату найбільше хвилюють людей і були головними під час останніх теледебатів.

Вибори для мене дуже важливі. Це наш обов'язок і право голосувати. Для мене найважливіші зміни, які можуть відбутися - це рішучі дії щодо клімату. Усі говорять про це, але ніхто нічого не робить. Треба не лише говорити, час вже діяти”, - каже мешканець Гааги, пан Ана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-