За східну політику в МЗС Польщі відповідатиме підлеглий президента Дуди

За східну політику в МЗС Польщі відповідатиме підлеглий президента Дуди

Укрінформ
Новим заступником глави МЗС Польщі, який відповідатиме за східну політику, став 34-річний Марцін Пшидач, який досі працював на посаді заступника директора бюро закордонних справ у канцелярії президента РП Анджея Дуди.

У міністерстві закордонних справ він замінив Бартоша Ціхоцького, який декілька днів тому став послом Польщі в Україні, інформує Dziennik.pl.

Як зазначає видання за посиланням на канцелярію президента РП, Пшидач відповідатиме за східну політику, а першим його серйозним завданням будуть президентські вибори в Україні. Водночас, на відміну від Ціхоцького, в польському зовнішньополітичному відомстві він не відповідатиме за безпекову політику.

Пшидач за освітою є юристом. Він вивчав право, міжнародні відносини та філософію у краківському Ягеллонському університеті. У 2015 році він склав екзамен на адвоката. На посаді заступника директора бюро закордонних справ у канцелярії президента РП працював з 2015 року, коли Дуда став президентом. До цього був експертом в Ягеллонському клубі.

Читайте також: Новий посол Польщі розпочав дипмісію в Україні

Ціхоцький нещодавно вручив копії вірчих грамот у МЗС України. На посаді посла Польщі він замінив Яна Пєкло, який завершив роботу в Україні 31 січня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-