Держсекретар США відвідає країни Близького Сходу

Держсекретар США відвідає країни Близького Сходу

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео наступного тижня відправиться в близькосхідне турне, під час якого заплановані його переговори в Лівані, Ізраїлі й Кувейті щодо викликів у сфері безпеки, економіки, енергетики та інших питань.

Про це розповіли в п'ятницю в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Так, у Бейруті глава американської дипломатії проведе перемовини з ліванськими лідерами щодо безпеки в регіоні, а також політичних, економічних проблем, гуманітарної ситуації в країні. Як заявивили в Держдепі, візит Помпео "підкреслить підтримку США ліванського народу та законних державних установ Лівану".

Читайте також: Американські авіакомпанії припинили польоти до Венесуели

У Єрусалимі держсекретар США зустрінеться з ізраїльським керівництвом для обговорення викликів безпеки, в тому числі протидії зловмисній активності Ірану в регіоні. Крім того, Помпео візьме участь у зустрічі з ізраїльськими, кіпрськими та грецькими лідерами для обговорення питань енергетики та безпеки в східно-середземноморському регіоні.

У Кувейті держсекретар очолить делегацію США на третьому стратегічному діалозі США-Кувейт. На формі йтиметься про взаємодію у сфері оборони, боротьби з тероризмом, кібербезпеку, зміцнення торговельно-інвестиційних зв'язків та освіту.

Близькосхідне турне державного секретаря США триватиме з 19 по 23 березня, зауважили в Держдепі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-