Виборчий блок «ACUM» відмовився від посади прем'єр-міністра Молдови

Виборчий блок «ACUM» відмовився від посади прем'єр-міністра Молдови

Укрінформ
Депутати парламенту Молдови від виборчого блоку «ACUM» відмовилися від пропозиції Демократичної партії «поступитися» посадою прем'єр-міністра країни в обмін на створення парламентської коаліції.

Про це заявив представник блоку Серджіу Литвиненко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. Таку позицію він пояснив небажанням вступати у коаліцію з тими, хто «захопив державу».

Раніше заступник голови Демократичної партії Андріан Канду на брифінгу у Кишиневі заявив, що «демократи, в обмін на створення парламентської коаліції, готові обговорити питання надання виборчого блоку «ACUM» посади прем'єр-міністра при формуванні та затвердженні нового уряду».

Читайте також: Додон ініціює переговори з парламентськими партіями Молдови

Днем раніше «ACUM» вже відмовився від переговорів з Партією соціалістів про створення парламентської більшості.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками проведених парламентських виборів, до парламенту Молдови увійшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30 мандатів), виборчий блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати.

Читайте також: Соціалісти не змогли утворити коаліцію в парламенті Молдови

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що підпише указ про скликання першого засідання новообраного парламенту 25 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-