Соціалісти не змогли утворити коаліцію в парламенті Молдови

Соціалісти не змогли утворити коаліцію в парламенті Молдови

Укрінформ
Депутати парламенту Молдови від виборчого блоку "ACUM" (Зараз) відкинули пропозицію Партії соціалістів провести переговори про створення парламентської коаліції.

Про це було заявлено на прес-конференції, яка відбулася в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми уклали єдине партнерство з громадянами Республіки Молдова, підписали публічне зобов'язання. Ми неодноразово повторювали, що ми поважаємо дане нами слово і зобов'язання. Виборчий блок "ACUM" не має наміру вступати в цю небезпечну гру, тому що якщо ми підемо на це, то безумовно розчаруємо людей», - заявив співголова блоку Андрій Нестасе.

Аналогічну думку висловила і його колега з виборчого блоку Майя Санду, нагадавши, що напередодні виборів блок підписав угоду, що не створять альянс з Демократичною партією, Партією соціалістів і партією «Шора».

Напередодні голова Партії соціалістів Зінаїда Гречаний виступила із заявою про готовність почати переговори щодо створення парламентської коаліції з виборчим блоком «ACUM».

Раніше представники блоку відхилили і пропозицію Демократичної партії про створення парламентської більшості.

Для створення парламентської коаліції та подальшого затвердження кандидатури нового прем'єр-міністра і нового складу уряду необхідні голоси як мінімум 51 депутата з 101. У разі якщо депутати не зможуть домовитися про створення парламентської більшості, президент має право розпустити парламент і призначити дату дострокових парламентських виборів.

Читайте також: Додон ініціює переговори з парламентськими партіями Молдови

За підсумками минулих 24 лютого парламентських виборів Партія соціалістів отримала 35 мандатів в новому парламенті, Демократична партія - 30, виборчий блок "ACUM", до складу якого входять партії «Дія і солідарність» (керівник - Майя Санду) і «Платформа «Гідність і правда»» (Андрій Нестасе) - 26, партія «Шора» - 7 мандатів. У новий парламент були обрані також 3 незалежні кандидати.

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що найближчим часом підпише указ про проведення першого засідання новообраного парламенту 24 або 25 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-