Туреччина все ж отримає літаки F-35 попри купівлю російських С-400

Туреччина все ж отримає літаки F-35 попри купівлю російських С-400

Укрінформ
Туреччина в листопаді отримає перші літаки F-35 попри попередження США про можливе скасування поставок у зв'язку з придбанням ракетних комплексів С-400 у РФ.

Про це заявив міністр нацоборони Туреччини Хулуси Акар, повідомляє Anadolu.

"Туреччина отримає перші літаки F-35 в листопаді", - заявив він.

Акар зазначив, що ніяких проблем у реалізації програми розробки і виробництва винищувача п'ятого покоління F-35 немає - пілоти і техперсонал з Туреччини продовжують проходити підготовку в США.

Анкара чекає першу поставку в листопаді цього року, літаки повинні приземлитися на підготовлену авіабазу в турецькій Малатьє.

За словами Акара, позиція Анкари щодо оборонного контракту з Росією гранично ясна: "Зберігається загроза ракетних ударів по Туреччині. Не буду називати країну, але скажу, що існує можливість удару по Туреччині з будь-якого напрямку", - сказав міністр.

Читайте також: Ердоган відповів США щодо купівлі комплексів С-400 у Росії

Як повідомляв Укрінформ, Москва та Анкара досягли домовленості про угоду щодо С-400 у 2017 році. Йдеться про постачання чотирьох дивізіонів ЗРК на суму 2,5 мільярда доларів. Частину угоди Туреччина оплатить сама, частину — коштом російського кредиту.

США виступають проти придбання С-400 турецькою стороною. Вашингтон вимагає від Анкари відмовитися від російських комплексів на користь американських ЗРК Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-