Торговельна війна: Трамп може відмовитися від угоди з Китаєм, якщо вона його не влаштує

Торговельна війна: Трамп може відмовитися від угоди з Китаєм, якщо вона його не влаштує

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп на прикладі перерваного саміту з Кім Чен Ином попередив Пекін, що може відмовитися від нової торговельної угоди з Китаєм, якщо вона йому не сподобається.

Про це повідомляє АР.

"Президент Сі бачив, що я той, хто вірить у те, що можна просто піти, коли угоду не укладено", - сказав Трамп, нагадуючи про ситуацію з перерваним самітом США-КНДР у Ханої, коли обом сторонам не вдалося дійти згоди.

Трамп прокоментував стан переговорів з Китаєм незадовго до зустрічі з сенаторами-республіканцями з питань торгівлі у середу. Він говорив з оптимізмом, відзначаючи, що США й Китай можуть дійти згоди. При цьому він не виключив можливості, що в разі незадовільного для США результату переговорів, він може відмовитися від угоди.

Коментуючи перерваний саміт з північнокорейським лідером Кім Чен Ином минулого місяця президент США зазначив, що "іноді потрібно просто піти". Як відомо, саміт у Ханої провалився, лідери країн не змогли досягти угоди через вимоги КНДР про скасування санкцій, запроваджених США.

Читайте також: Трамп заборонив польоти Boeing 737 Max

Як повідомлялося, Вашингтон звинуватив китайців у крадіжці американських технологій і почав запроваджувати підвищені митні тарифи на китайські товари. Пекін відповів підвищенням мит зі свого боку. Для уникнення напруженості сторони домовилися про перемир'я до 2 березня. Ведуться переговори про стабілізацію торговельних відносин між країнами.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-