Трамп заборонив польоти Boeing 737 Max

Трамп заборонив польоти Boeing 737 Max

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп прийняв рішення видати указ про невикористання в американському авіапросторі всіх літаків моделі Boeing 737 Max після аварії літака такого типу в Ефіопії.

Про це інформує BBC.

“Президент Дональд Трамп оприлюднив указ про невикористання в американському авіапросторі всіх літаків Boeing 737 Max після аварії літака Ethiopian Airlines у неділю”, - йдеться у повідомленні.

Раніше Федеральна авіаційна адміністрація утримувалася від такого рішення, тоді як багато країн світу заборонили літакам цієї моделі літати над їхнім повітряним простором.

Читайте також: Авіакатастрофа в Ефіопії: літак мав проблеми з системою керування

Президент Трамп заявив, що ці літаки тепер будуть приземлені, поки Boeing "не винайде рішення проблеми".

США наразі є останньою країною, що заборонила польоти літакам цієї моделі після катастрофи в Ефіопії. Як повідомлялося, після того, як низка країн заборонили використання Boeing 737 Max 8 у власному повітряному просторі, кілька сенаторів США закликали посадити всі літаки цього типу в Штатах до з'ясування причин недавньої катастрофи в Ефіопії.

Читайте також: Канада теж закрила авіапростір для Boeing 737 Max

Після авіакатастрофи літака Boeing 737 Max 8 Ефіопських авіаліній минулого тижня, низка країн світу, у тому числі Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, Велика Британія, Україна та інші заборонили використання цього типу авіалайнерів у своїх повітряних просторах. Це була вже друга аварія літака такого типу після катастрофи, що сталася у жовтні минулого року в Індонезії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-