Авіакатастрофа в Ефіопії: літак мав проблеми з системою керування

Авіакатастрофа в Ефіопії: літак мав проблеми з системою керування

Укрінформ
Пілот Ethiopian Airlines, який керував літаком, що зазнав аварії зі 157 людьми на борту, повідомляв про проблеми з системою керування польотом.

Про це інформує CNN з посиланням на авіакомпанію Ethiopian Airlines.

“Пілот літака Ethiopian Airlines, що зазнав аварії, мав проблеми з системою керування польотом незадовго до фатальної аварії, тому він попросив повернутися на базу”, - заявив генеральний директор Ethiopian Airlines.

Він додав, що пілот отримав дозвіл повернутися на летовище. Це сталося в ту мить, коли літак зник з радарів.

Керівник авіакомпанії сказав, що пілоти Ethiopian Airlines мали додатковий тренінг щодо польотів на літаках моделі 737 MAX 8 після подібної катастрофи літака компанії Lion Air в Індонезії.

Читайте також: Норвезька авіакомпанія вимагає у Boeing компенсацію через заборону MAX 8

"Ми вважаємо, що подібність аварій є суттєвою", - сказав він, додавши, що обидва польоти тривали лише кілька хвилин до того, як літаки розбилися.

Як повідомлялося, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що прямував з Ефіопії у столицю Кенії — Найробі, розбився в неділю, 10 березня. На борту перебувало 149 пасажирів та 8 членів екіпажу, ніхто з людей не вижив. 29 жовтня 2018 року пасажирський літак Boeing-737 індонезійської авіакомпанії Lion Air розбився після вильоту з летовища Джакарти. Літак впав у море біля острова Ява, на його борту знаходилося 189 людей, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-