Канада теж закрила авіапростір для Boeing 737 Max

Канада теж закрила авіапростір для Boeing 737 Max

Укрінформ
Канада заборонила проліт літаків моделі Boeing 737 Max 8 та 9 через її авіапростір.

Про це оголосив міністр транспорту Канади Марк Гарно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З огляду на рекомендацію експертів у галузі цивільної авіації мінтранспорту, як запобіжний захід я видав безпекове попередження. Ним забороняється комерційним пасажирським рейсам усіх компаній, як канадських, так і іноземних, що використовуються моделі Boeing 737 Max 8 та 9, прибувати, вилітати та пролітати у канадському повітряному просторі”, - сказав Гарно.

За його словами, це рішення набуває чинності негайно та діятиме до подальшого повідомлення. “Надана експертами рекомендація ґрунтується на інформації, яку вони отримують; уже наявних вимогах щодо нових процедур та тренінгів для персоналу Boeing 737 Max 8 та 9; а також останньої інформації стосовно катастроф”, - зазначив міністр.

Водночас Гарно наголосив, що говорити про причини авіакатастрофи у Ефіопії та пов’язувати її із падінням літака цієї ж моделі у Індонезії минулого року зарано. “Працівники мого міністерства продовжують моніторити ситуацію й без вагань вживатимуть швидкі кроки, якщо ми виявимо додаткові безпекові проблеми”, - зауважив він.

Читайте також: Грузія теж призупинила польоти Boeing 737-8 MAX і 737-9 MAX

У Канаді використовується один із найбільших у світі флотів Boeing 737 Max. Три канадські авіакомпанії разом мають 41 такий літак. Заборона на їх використання може суттєво позначатися на авіаподорожах у країні.

Як повідомлялося, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8, що прямував з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули всі 157 осіб, які були на борту.

Крім того, у жовтні минулого року розбився такий самий літак авіакомпанії Lion Air в Індонезії, загинуло 189 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-