Грузія теж призупинила польоти Boeing 737-8 MAX і 737-9 MAX

Грузія теж призупинила польоти Boeing 737-8 MAX і 737-9 MAX

Укрінформ
Агентство цивільної авіації Грузії (GCAA) призупинило польоти в повітряному просторі Грузії літаків Boeing 737-8 MAX і 737-9 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії.

Про це повідомляє Грузія Online.

"Польоти Boeing 737 MAX у повітряному просторі Грузії обмежуються тимчасово, поки у міжнародних авіаційних організацій, органів дослідження авіаційних випадків, відповідної авіаційної влади і компаній-виробників не буде більше інформації та попередніх результатів дослідження про причини авіакатастрофи в Ефіопії", - йдеться в заяві Агентства.

У грузинському відомстві також додали, що в державному реєстрі цивільних повітряних суден повітряні судна типу Boeing 737 MAX не значаться.

У GCAA запевняють, що тимчасове обмеження не зробить значного впливу на повітряне сполучення в країні.

Читайте також: Ще дві країни відмовилися від використання Boeing 737 MAX

Раніше про заборону використовувати літаки Boeing 737 Max заявили Ефіопія, Китай, Нідерланди, Ірландія, Велика Британія, Нова Зеландія, Австралія, Сінгапур, Малайзія, В'єтнам, Марокко, Бразилія, Індія, Аргентина, Індонезія, Південна Корея, Мексика, Південна Африка, Молдова і Казахстан.

США відмовилися припиняти експлуатацію Boeing 737 Max 8 через «відсутність підстав».

10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії «Ефіопські авіалінії» зазнав катастрофи через 6 хвилин після зльоту з аеропорту Аддіс-Абеби. Всі 149 пасажирів і 8 членів екіпажу загинули.

Літак цієї ж моделі зазнав катастрофи в жовтні минулого року в Індонезії. Тоді загинули 189 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-