Стало відомо, чому Трамп вирішив заборонити польоти Boeing 737 Max

Стало відомо, чому Трамп вирішив заборонити польоти Boeing 737 Max

Укрінформ
Перед тим, як президент США віддав розпорядження посадити всі літаки Boeing 737 Max 8 та 9, Федеральне агентство повітряного транспорту дійшло нових висновків про схожість авіакатастроф з цими лайнерами в Ефіопії та Індонезії.

Про це повідомила в середу авторитетна американська газета The Washington Post.

"Федеральне агентство повітряного транспорту (FAA) отримало нові відомості про катастрофу Boeing 737 в Ефіопії, які вказали на її схожість з попередньою аварією в Індонезії, що спричинило приземлення агентством усіх літаків Boeing 737 Макс 8 і 9 у США", - зазначає видання.

Читайте також: Трамп заборонив польоти Boeing 737 Max

Крім того, газета звертає увагу на те, чому в середу міністр транспорту Канади наказав зняти з рейсів всі авіалайнери цієї модифікації. Він також аргументував своє рішення тим, що записи супутникового спостереження показали подібний розвиток подій під час інцидентів в Індонезії й Ефіопії.

Як зауважує видання, це все передувало розпорядженню президента Трампа щодо посадки всіх літаків цих серій, яке він оголосив в середу.

Читайте також: Boeing може втратити $57 мільярдів після авіакатастрофи в Ефіопії

Ще напередодні американське агентство FAA заявило про відсутність підстав зупиняти експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8 після другої за кілька місяців катастрофи авіалайнеру такого типу. При цьому зазначалося, що в разі надходження нових даних катастрофи авіарейсу 302 Ефіопських авіаліній, FAA застосує негайних відповідних кроків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-