Boeing може втратити $57 мільярдів після авіакатастрофи в Ефіопії

Boeing може втратити $57 мільярдів після авіакатастрофи в Ефіопії

Укрінформ
Компанія Boeing може втратити контракти на $57 млрд після аварії свого літака в Ефіопії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Аварія літака моделі Boeing 737 MAX в Ефіопії, все більш ймовірно, зіпсує показники продажів продукції авіавиробника та змусить переглянути замовлення на суму близько $57 млрд", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, вже переглянула своє замовлення на 200 літаків Boeing авіакомпанія VietJet Aviation. Загальна вартість угоди з купівлі літаків оцінюється на рівні 25 мільярдів доларів. Крім цього, авіаперевізники з РФ, Кенії та інших країн світу переглядають свої поточні контракти з Boeing та очікують від авіабудівника додаткових гарантій щодо якості його літаків.

Після нещодавньої аварії літака Boeing, акції компанії різко подешевшали. Станом на 11 березня компанія Boeing втратила понад 11% своєї вартості на тлі реакції на падіння літака в Ефіопії.

Читайте також: Україна заборонила польоти на Boeing 737 MAX

737 Boeing, що вперше надійшов в експлуатацію наприкінці 1960-х років, є найбільш продаваною моделлю авіаційної промисловості та найбільш прибутковим продуктом виробника Boeing. Новітня версія двигуна MAX мала більше 5000 замовлень на суму понад 600 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що прямував з Ефіопії у столицю Кенії — Найробі, розбився в неділю, 10 березня. На борту перебувало 149 пасажирів та 8 членів екіпажу, ніхто з людей не вижив. 29 жовтня 2018 року пасажирський літак Boeing-737 індонезійської авіакомпанії Lion Air розбився після вильоту з летовища Джакарти. Літак впав у море біля острова Ява, на його борту перебували 189 людей, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-