США відмовились зупиняти експлуатацію Boeing 737 Max 8

США відмовились зупиняти експлуатацію Boeing 737 Max 8

Укрінформ
Американське урядове агентство FAA, яке регулює рух повітряного транспорту, заявило про відсутність підстав зупиняти експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8 після другої за кілька місяців катастрофи авіалайнеру такого типу.

Про це йдеться в офіційній заяві агентства, оприлюдненій у вівторок, повідомляє Укрінформ. 

"Федеральне агентство повітряного транспорту продовжує докладно вивчати всі доступні дані та характеристики безпеки агрегатів, отриманих від операторів і пілотів Boeing 737 Max 8. Станом на зараз наші дослідження не виявили системних проблем у роботі, що не дає підстав для відсторонення літаків від польотів",- зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що й інші контрольні установи цивільної авіації також не надали інформації, яка могла би виправдати такі обмеження.

"У разі, якщо наш аналіз даних катастрофи авіарейсу 302 Ефіопських авіаліній виявить будь-які проблеми для польотної придатності літака, FAA застосує негайних відповідних кроків", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: У Сенаті США закликають приземлити всі Boeing 737 Max

Нагадаємо, після авіакатастрофи літака Boeing 737 Max 8 Ефіопських авіаліній минулого тижня, кілька країн, в тому числі Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, Велика Британія, Ірландія, Нідерланди заборонили використання цього типу авіалайнерів у власних повітряних просторах.

Це стало другою аварією літака цього типу після інциденту, що стався минулої осені в Індонезії.

Пізніше в вівторок Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) призупинило польоти літаків цього типу як європейських авіакомпаній, так і третіх країн, що здійснюють рейси до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-