У Сенаті США закликають приземлити всі Boeing 737 Max

У Сенаті США закликають приземлити всі Boeing 737 Max

Укрінформ
Після того, як кілька країн заборонили використання Boeing 737 Max 8 у власному повітряному просторі, кілька сенаторів США закликали посадити всі літаки цього типу в Штатах до з'ясування причин недавньої катастрофи в Ефіопії.

Про це повідомляє у вівторок американський телеканал новин CNN.

"Для убезпечення людей, які користуються літаками, Федеральне агентство цивільної авіації (FAA) повинно посадити 737 Max 8, поки ми не знайдемо причини недавніх аварій і не забезпечимо польотної придатності літаків", - підкреслив у цьому зв'язку сенатор-республіканець, колишній кандидат у президенти США Мітт Ромні.

Член п'яти комітетів верхньої палати американського Конгресу сенатор-демократ Ричард Бюменталь, зі свого боку підкреслив необхідність обгрунтованих гарантій безпеки польотів.

"Усі Boeing 737 Max 8 мають залишатися на землі, допоки FAA не зможе гарантувати американським подорожуючим, що ці літаки є безпечними. Ці літаки потрібно негайно приземлити, а авіакомпанії повинні оперативно працювати, щоб мінімізувати збої і обслужити клієнтів, чиї подорожі зазнають змін", - заявив законодавець.

Старший член Юридичного комітету Сенату США Дайана Фейнстайн висловила подібну позицію, підкресливши, що цей тип літака не такий поширений у американському повітряному флоті.

Читайте також: Британія заборонила польоти Boeing 737 МАХ після катастрофи в Ефіопії

"Допоки причини аварії невідомі, і немає ясності, що подібних ризиків немає у внутрішньому (американському – ред.) флоті, я вважаю, що всі літаки серії Boeing 737 Max 8, які діють у Сполучених Штатах, повинні бути тимчасово приземлені. Ця модель літака представляє лише невелику частину вітчизняного флоту, і деякі інші країни вже зробили цей важливий крок, включаючи Китай і Індонезію", - заявила сенатор-демократ Даяна Фейнстайн.

Як повідомлялося, після авіакатастрофи літака Boeing 737 Max 8 Ефіопських авіаліній минулого тижня, кілька країн, у тому числі Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур і Велика Британія заборонили використання цього типу авіалайнерів у власних повітряних просторах. Це вже друга аварія літака такого типу після катастрофи, що сталася в жовтні минулого року в Індонезії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-