ЄС не хоче згортати підтримку громадянського суспільства Росії

ЄС не хоче згортати підтримку громадянського суспільства Росії

Укрінформ
Попри ускладнення, які зараз виникають у взаєминах з Росією, Євросоюз продовжує приділяти увагу підтримці громадянського суспільства цієї країни.

Про це йдеться у промові Високого представника ЄС, яку у вівторок в Європарламенті від імені Федеріки Могеріні представив Єврокомісар Тібор Наврачич (Tibor Navracsics).

Повний текст промови розміщений на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Громадяни Росії продовжують бути найбільшою групою серед отримувачів Шенгенських віз, і російські студенти є найбільшою групою, яка користується перевагами обмінів в рамках програми Erasmus+…Ми є близькими з Росією і її народом. Ми поділяємо століття історії й культури, і це не зміниться, попри будь-які незгоди з російською владою», - йдеться у виступі від імені Високого Представника ЄС.

Водночас у виступі визнається скорочення громадянського суспільства в Росії, і той факт, що нині захисники прав людини в цій країні опинилися у важкій ситуації.

Читайте також: Росія більше не може розглядатися як стратегічний партнер - Європарламент

«Делегація ЄС у Москві підтримує щільну співпрацю з російською владою у питаннях дотримання прав людини, включаючи, серед іншого, ситуацію навколо правозахисників, прав жінок, гендерної рівності, ставлення до ЛГБТ та до українських в’язнів. Підтримка ЄС буде невтомною, шляхом частих зустрічей із захисниками, демаршів високого рівня, заяв для медіа, відвідання місця подій та спостереження на судах», - йдеться у тексті виступу.

Фото: https://www.rosbalt.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-