Суд в Австрії продовжив арешт полковнику, який шпигував для РФ

Суд в Австрії продовжив арешт полковнику, який шпигував для РФ

Укрінформ
Земельний суд Зальцбург продовжив арешт відставного полковника австрійської армії, який підозрюється у шпигунстві з 1992 по 2018 роки на російську військову розвідку.

Згідно з рішенням суду, підозрюваний залишатиметься під вартою до 7 травня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Прокуратура Зальцбурга продовжує розслідування справи в закритому режимі.

Попереднє рішення щодо продовження арешту 70-річного відставного полковника приймалося на початку січня цього року.

Читайте також: У Канаді звільнили з тюрми російського шпигуна

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль напередодні візиту до РФ заявила, що Австрія чекає від РФ інформації щодо підозрюваного в шпигунстві полковника.

Як повідомлялося, 9 листопада 2018 року в Австрії оприлюднили інформацію про виявлення колишнього полковника австрійської армії, який з 1990-х років і до 2018 року шпигував для російської військової розвідки (ГРУ). Згідно з інформацією австрійських ЗМІ, полковник вийшов на пенсію близько 5 років тому, однак і надалі працював на росіян.

12 листопада земельний суд Зальцбурга відхилив клопотання прокуратури щодо взяття під варту обвинуваченого у шпигунстві полковника, мотивувавши тим, що небезпеки втечі підозрюваного немає. Тим не менше, суд постановив забрати у 70-річного полковника-пенсіонера паспорт та зобов’язав його щодня з’являтися до місцевого поліцейського відділку, а також негайно повідомляти суд про будь-яку зміну свого місця проживання.

Прокуратура Зальцбурга подала та виграла апеляцію, в результаті чого 30 листопада обвинувачений був заарештований.

У зв’язку зі шпигунським скандалом міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала свій запланований на 2-3 грудня візит до РФ. Крім того, у міністерство був викликаний російський дипломат, а в міністерство оборони – російський військовий аташе.

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц засудив російський шпіонаж у Європі, назвавши його неприйнятним. За його словами, Австрія радитиметься з європейськими партнерами щодо реакції на інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-