Кремль стоїть за своїми венесуельськими друзяками - Помпео

Кремль стоїть за своїми венесуельськими друзяками - Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео звинуватив Росію та Кубу у підтримці президента Венесуели Ніколаса Мадуро та кризі в країні.

Про це повідомляє The New York Times.

Помпео відкинув звинувачення Мадуро в тому, що інші держави, зокрема США, мали стосунок до масового відключення електроенергії у Венесуелі. Натомість Помпео поклав провину на Гавану та Москву.

"Якщо немає електрики, то це є чудовим результатом сучасного кубинського інженерного мистецтва, якщо немає води, то спасибі треба сказати кубинським гідрологам. Якщо немає їжі, дякуйте кубинським комуністам", - заявив глава Держдепу США.

За словами Помпео, російський уряд використав два своїх основних пропагандистських ЗМІ - RT і Sputnik - щоб "відвернути увагу, перетворюючи золоті резерви Венесуели на готівку".

"Кремль стоїть зі своїми венесуельськими дружками, відкидаючи волю народу суверенної країни, щоб захистити дружній Москві режим", - зауважив Помпео.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США внесло до списку санкцій російсько-венесуельський банк Єврофінанс Моснарбанк через порушення санкцій проти Венесуели.

Парламент Венесуели за запитом Хуана Гуайдо оголосив у понеділок режим надзвичайного стану в країні через відімкнення електроенергії на більшій частині її території.

Надзвичайний стан поширюється на всю території Венесуели й триватиме 30 днів. Військові мають взяти під захист об'єкти й співробітників державної енергетичної компанії.

Водночас Гуайдо закликав до масових демонстрацій у Венесуелі у вівторок на знак протесту проти відімкнення електроенергії.

Читайте також: Парламент Венесуели оголосив в країні надзвичайний стан через блекаут

Як відомо, з минулого четверга розпочалися серйозні перебої з електропостачанням у Венесуелі, пов’язані з ймовірним саботажем на найбільшій ГЕС країни. Криза вдарила як по столиці країни, так і по регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-