У Венесуелі через перебої з електроенергією впав видобуток нафти

У Венесуелі через перебої з електроенергією впав видобуток нафти

Укрінформ
Проблеми з енергозабезпеченням у Венесуелі спричинили різке падіння видобутку нафти.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на авторитетне джерело у венесуельському міністерстві нафти.

«У деяких регіонах країни виробництво нафти повністю зупинилося і нафтові вишки зараз закриті, оскільки ця галузь безпосередньо залежить від енергопостачання», - йдеться в повідомленні.

Так, виробництво нафти у Венесуелі за останній час, за оцінкою Consultant Energy Aspects, впало до 500 тисяч барелів у день – це на 50% нижче за січневий показник у 1,1 млн барелів. А 5 років тому цей показник складав 2,4 млн барелів. Проте точні дані про скорочення видобутку нафти з моменту, коли в країні почалися перебої з електропостачанням, ще не відомі. Міністр нафти Венесуели Мануль Кеведо заявив, що виступить з оцінкою ситуації в цій галузі вже цього тижня.

Читайте також: Гуайдо закликає ввести у Венесуелі надзвичайний стан

Окрім цього, болючим ударом по венесуельській нафтовій галузі стали американські санкції, введені проти режиму соціаліста Ніколаса Мадуро, після того, як той відмовився поступитися владою після останніх виборів лідеру опозиції Хуану Гуайдо, якого більшість західних країн визнала тимчасовим президентом Венесуели.

Як відомо, з минулого четверга розпочалися серйозні перебої з електропостачанням у Венесуелі, пов’язані зі ймовірним саботажем на найбільшій ГЕС країни. Криза вдарила як по столиці країни, так і по регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-