Гуайдо закликає ввести у Венесуелі надзвичайний стан

Гуайдо закликає ввести у Венесуелі надзвичайний стан

Укрінформ
Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо, якого більшість західних держав визнала тимчасовим президентом, закликав парламент запровадити режим надзвичайного стану через проблеми з електропостачанням.

Про це повідомляється в акаунті Національної асамблеї Венесуели в Twitter.

«Виконувач обов’язків президента Хуан Гуайдо направив до Національної асамблеї республіки запит про запровадження в країні режиму надзвичайного стану строком на 30 днів через катастрофу, пов’язану з перебоями в електропостачанні», - йдеться у повідомленні.

Гуайдо пропонує зобов’язати армію Венесуели мобілізувати усі необхідні сили для захисту життєво важливих об’єктів і співробітників компанії Corpoelec.

Раніше він уже заявляв про намір ініціювати запровадження надзвичайного стану для того, щоб отримати міжнародну допомогу, потрібну для відновлення роботи систем електропостачання.

Як відомо, ввечері минулого четверга столиця Каракас та більшість регіонів Венесуели залишилися без світла.

Читайте також: Радник Трампа не виключає "військового" варіанту у Венесуелі

Причиною цього, на думку національної електрокомпанії, став саботаж на найбільшій у Венесуелі ГЕС імені Сімона Болівара. Чинний президент-соціаліст Ніколас Мадуро, зі свого боку, заявив, що за це відповідальний «американський імперіалізм». Вашингтон категорично відкидає ці звинувачення.

У Венесуелі триває глибока політична криза, пов’язана з тим, що Мадуро не хоче поступатися владою Гуайдо, якого підтримує більша частина країн Заходу, включаючи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-