У штаб-квартирі ООН приспустили прапор на знак жалоби за загиблими співробітниками

У штаб-квартирі ООН приспустили прапор на знак жалоби за загиблими співробітниками

Укрінформ
У понеділок, 11-го березня, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку прапор організації приспущений на знак жалоби за загиблими напередодні 19-ма співробітниками.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

19 співробітників ООН загинули 10 березня поблизу Аддіс-Абеби у катастрофі літака Ефіопських авіаліній.

Шестеро із загиблих працювали у Всесвітній продовольчій програмі, двоє - в управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, двоє - у Міжнародному союзі електрозв’язку.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, Міжнародна організація міграції у Південному Судані, Світовий банк, місія ООН у Сомалі втратили по одному співробітнику. Трагічно загинули також шість співробітників офісу ООН у Найробі.

Трагедія сталася напередодні Асамблеї програми ООН з довкілля, яка збере голів держав, міністрів довкілля та тисячі інших учасників на п’ятиденний саміт у столиці Кенії Найробі. Саме туди летіли загиблі співробітники.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив свої співчуття родинам та близьким загиблих.

«Генеральний секретар з глибоким сумом дізнався про сьогоднішню катастрофу літака поблизу Аддис-Абеби. Він висловлює свої щирі співчуття та солідарність із сім’ями та близькими жертв трагедії, включно зі співробітниками ООН», - йдеться у заяві речника Генсека ООН Стефана Джарріка, розповсюдженій для ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, в результаті катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, що сталася в неділю у Ефіопії, загинули громадяни понад 35 країн.

Читайте також: У катастрофі літака Ефіопських авіаліній загинули 19 співробітників ООН

«Боїнг» Ефіопських Авіаліній вилетів до Найробі (Кенія) з Аддіс-Абеби (Ефіопія) о 8:44 ранку за місцевим часом і вже за шість хвилин втратив зв`язок з диспетчером. Катастрофи зазнав новий літак однієї з останніх модифікацій компанії «Боїнг».

Фото Георгія Тихого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-