У Стамбулі поліція застосувала

У Стамбулі поліція застосувала "сльозогін" на демонстрації жінок 8 березня

Відео
Укрінформ
Стамбульська поліція застосувала сльозогінний газ 8 березня під час акції протесту тисяч жінок, які вимагають більше прав і засуджують насильство.

Про це повідомляє AFP.

«У п'ятницю стамбульська поліція застосувала сльозогінний газ проти тисяч жінок, які вийшли на центральну вулицю міста в Міжнародний жіночий день», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, торік захід, присвячений жіночому дню, пройшов мирно, проте влада країни заборонила будь-які демонстрації на центральній вулиці Стамбула перед маршем у цьому році.

Напередодні протесту територію було оточено поліцією, були встановлені бар'єри навколо центральної площі Таксим, а багато місцевих магазини були закриті.

Тисячі демонстранток були допущені в невелику частину проспекту для проведення акції протесту. Жінки розгорнули плакати з написами «Феміністське повстання проти чоловічого насильства і убогості» і «Я народилася вільною і буду жити вільною». Вони також скандували: «Ми не мовчимо, ми не боїмося, ми не підкоряємося».

Надалі жінки опинилися в пастці між двома поліцейськими кордонами і були розігнані поліцією за допомогою сльозогінного газу.

Читайте також: Міжнародний жіночий день відзначили демонстраціями у європейських столицях

Як зазначає видання, активістки вже давно обвинувачують уряд президента Реджепа Таїпа Ердогана в тому, що він не вживає достатніх заходів для припинення насильства по відношенню до жінок.

За даними жіночої правозахисної організації «Ми зупинимо вбивство жінок», у 2018 році в результаті вбивств на ґрунті гендерної нетерпимості загинули 440 жінок порівняно з 2012 роком, коли їх число становило 210.

Фото: twitter.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-