Односторонній вихід з митного союзу ЄС загрожує єдності Сполученого Королівства —Льюїс

Односторонній вихід з митного союзу ЄС загрожує єдності Сполученого Королівства —Льюїс

Укрінформ
Британія не може прийняти пропозицію переговірника ЄС Мішеля Барньє про односторонній вихід з митного союзу, тому що це може поставити під загрозу єдність Сполученого Королівства.

Про це заявив голова правлячої Консервативної партії Брендон Льюїс, повідомляє Reuters.

«У нас не буде угоди, що ставить під загрозу єдність Сполученого Королівства. Пропозиція, яку висунув учора Мішель Барньє, поставить під загрозу силу єдності», - заявив він.

На думку Льюїса, «особливе» ставлення до Північної Ірландії може погано позначитися на всій країні.

«Цей уряд не терпітиме будь-що, що піддає ризику єдність Сполученого Королівства», - зазначив він.

Раніше в п'ятницю переговірник Євросоюзу по Brexit Мішель Барньє заявив, що Євросоюз готовий надати Лондону можливість одностороннього виходу з митного союзу з ЄС. Це частково припинить «бекстоп», запобіжний механізм зі збереження прозорого кордону між Ірландією, яка залишається в ЄС, і Північною Ірландією, яка вийде з блоку у складі Сполученого Королівства.

Читайте також: Якщо не буде угоди, Британія може й не вийти з ЄС — Мей

«ЄС зобов'язується надати Великій Британії можливість вийти з єдиного митного союзу в односторонньому порядку, в той час як інші елементи "бекстопу" мають бути збережені, щоб уникнути жорсткого кордону. Велика Британія не буде змушена вступати в митний союз проти своєї волі», - написав Барньє у своєму Twitter.

Як повідомлялося, Європейське Співтовариство сподівається, що глава уряду Великої Британії буде змушена відкласти Brexit на три місяці. Переговори з цього питання між ЄС і Великою Британією останнім часом були важкими і не принесли жодних рішень.

Голосування з приводу ратифікації розробленої урядом Терези Мей угоди про вихід Великої Британії з ЄС відбудеться в лондонському парламенті 12 березня. На думку Мей, якщо парламент відхилить угоду, країна може взагалі ніколи не вийти з Євросоюзу.

Запланованою датою виходу країни з ЄС є 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-