США пригрозили Туреччині

США пригрозили Туреччині "серйозними наслідками" в разі купівлі російських С-400

Укрінформ
Оборонне відомство США заявило про можливі "серйозні наслідки" для Туреччини у її відносинах з Вашингтоном, якщо вона не відмовиться від закупівлі російських комплексів ППО С-400.

Про це заявив у п'ятницю речник Пентагону Чарльз Саммерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Можуть бути серйозні наслідки з точки зору наших військових відносин з ними (з Туреччиною – ред.)", - підкреслив офіційний представник Міноборони США.

Читайте також: Ердоган: Можливо, після С-400 Туреччина купить у Росії С-500

При цьому він уточнив, що переорієнтація Туреччини, яка є членом НАТО, на російську систему озброєння може негативно відобразитися на перспективах закупівлі американської системи ПРО "Patriot", а також надсучасних літаків F-35.

Читайте також: США переконують Анкару, що російські С-400 несумісні з американськими F-35

У США занепокоєні, що російські системи ППО в Туреччині можуть бути використані для збирання докладної інформації про технічні параметри американських літаків та іншого сучасного обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач збройних сил США в Європі генерал армії США Кертіс Скапаротті рекомендує Вашингтону не продавати Туреччині винищувачі F-35, якщо Анкара не відмовиться від планів закупівлі систем протиповітряної оборони С-400 у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-